SUBARY XV

Новиот XV. Crossover. Но не било каков.

 

Според величината crossover, според елегантната линија купе, според пространоста и уживањето во возењето SUV. Сето тоа поткрепено со сигурност во возењето која ја носи Symmetrical AWD, постојаниот погон на сите четири тркала. Освен тоа, благодарение на концептот на Subaru, XV има уникатен фактор на стабилност: уште пониско тежиште, најниско во оваа класа на возила. Овие решенија се возможни благодарение на Boxer моторите од најнова генерација. При избор на возило, за секое постои добра причина. Но ретки се возилата за кои постојат баш сите добри причини.  XV 1.6i AWD

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4450 x 1780 x 1570 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, бензински мотор, DOHC, 16 вентили
Запремнина: 1600
Пренос: 2x5 степен  «Dual-Range» мануелен или   6-степен Lineartronic CVT-Automatic
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 84 kW (114кс) / 5600 вр/мин
Максимален вртежен момент: 150 Nm / 4000 вр/мин
  XV 2.0i AWD

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4450 x 1780 x 1570 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, бензински мотор, DOHC, 16 вентили
Запремнина: 1995
Пренос: 6-степени мануелен или  Lineartronic CVT-Automatic
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 109 kW (150кс) / 6200 вр/мин
Максимален вртежен момент: 196 Nm / 4200 вр/мин
  XV 2.0 D AWD

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4450 x 1780 x 1570 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, турбо дизел мотор
Запремнина: 1998
Пренос: 6-степени мануелен
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 108 kW (147кс) / 3600 вр/мин
Максимален вртежен момент: 350 Nm / 1600-2400 вр/мин