SUBARY IMPREZA WRX STI

Дефиниција за задоволство во возењето

 

Возбудливата Impreza WRX STI најавува нова ера на задоволството во возењето. Максимално динамичниот 2,5 литарскиот турбо полнет DOHC Subaru boxer мотор со 16 вентили е поврзан со симетричниот погон на сите четири тркала. Ова обезбедува висока рамнотежа, баланс и одржување на правец во текот на возењето на било каква подлога. Сите овие карактеристики се надополнети со најнапредни технологии за да се понуди задоволство но и највисока безбедност при возењето.  Subaru Impreza WRX STI

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4415 х 1795 х 1475 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, бензински мотор, Turbo DOHC, 16 вентили
Запремина: 2457
Пренос: 6-степени мануелен
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 221 kW (300кс) / 6000 вр/мин
Максимален вртежен момент: 407 Nm / 4000 вр/мин