SUBARY IMPREZA

Семејно возило со спортски карактеристики

 

Новата Impreza е развивана за да ви понуди интерсни моменти додека сте позади нејзиниот волан. Инспирирана од спортските рели модели, со легендарниот квалитет и карактеристики, овој модел стана светска икона. Затоа секоја Impreza е задвижувана од палетата на Subaru боксер мотори познати по својот квалитет, а во комбинација со постојаниот симетричен погон на сите четири тркала нуди врвни перформанси и сигурност на секаква подлога.  Subaru Impreza 1.5 R

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4415 х 1740 х 1475 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, бензински мотор, DOHC, 16 вентили
Запремина: 1498
Пренос: 5-степени мануелен
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 79 kW (107кс) / 6000 вр/мин
Максимален вртежен момент: 142 Nm / 3200 вр/мин
  Subaru Impreza 2.0 R

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4415 х 1740 х 1475 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, бензински мотор, DOHC, 16 вентили
Запремина: 1994
Пренос: 5-степени мануелен
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 110 kW (150кс) / 6400 вр/мин
Максимален вртежен момент: 196 Nm / 3200 вр/мин
  Subaru Impreza 2.0 D

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4415 х 1740 х 1475 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, турбо дизел мотор
Запремина: 1998
Пренос: 6-степени мануелен
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 110 kW (150кс) / 3600 вр/мин
Максимален вртежен момент: 350 Nm / 1800-2400 вр/мин