SUBARU FORESTER

Компактен теренец за целото семејство

 

Subaru Forester е компактен кросовер SUV кој нуди максимален товарен капацитет и внатрешен простор. Во основа е бескомпромисен теренец пс своите off-road способности, но чувството додека сте во него е идентичен како кај најсовремените патнички возила. Без разлика дали ќе одите со него во авантура по беспаќа или на долго патување со семејстовото, Forester ќе ви пружи се што од него посакувате. Стандардниот погон на сите четири тркала, пространите задни седишта, моќните но штедливи мотори ви нудат уживање и забава во секој момент и прилика.  Subaru Forester 2.0

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4560 х 1780 х 1700 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, бензински мотор, DOHC, 16 вентили
Запремина: 1994
Пренос: 5-степени мануелен, 4-степен автоматски
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 110 kW (150кс) / 6000 вр/мин
Максимален вртежен момент: 196 Nm / 3200 вр/мин
  Subaru Forester 2.5

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4560 х 1780 х 1700 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, турбо бензински мотор, 16 вентили, DOHC
Запремина: 2457
Пренос: 5-степени мануелен, 4-степен автоматски
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 169 kW (230кс) / 5200 вр/мин
Максимален вртежен момент: 320 Nm / 2800 вр/мин
  Subaru Forester 2.0 D

Димензии: дoл. х шир. х вис.: 4560 х 1780 х 1700 мм
Мотор: боксер 4 цилиндри, турбо дизел мотор
Запремина: 1998
Пренос: 6-степени мануелен
Погонски систем: 4WD
Максимална сила: 108kW (147кс) / 3600 вр/мин
Максимален вртежен момент: 350 Nm / 1800-2400 вр/мин